Ledarskap i storhushåll och restaurang I
Om utbildningen
Kursen ger dig en introduktion till ledarskap och ledarskapsteorier inom storhushåll och restaurang.
- Vi diskuterar och analyserar kring hur viktigt det är att du som ledare kommunicerar med dina medarbetare.
- Vi fokuserar också på konflikthantering och på hur och varför konflikter kan uppstå.
Mycket av kursen innebär att studenter och lärare träffas i seminarier. De studerande gör ett förändringsarbete inom en vald måltidsverksamhet.
Behörigheter och urval
Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet + Matematik B, Naturkunskap B, Samhällskunskap A. Eller: Matematik 2a / 2b / 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2
Urval
Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).
För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)
Så är det att plugga
Lokaler
Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5. I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.