latinsk text

GU-13752
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursens syfte är att öka din beläsenhet i den latinska litteraturen utifrån ett vetenskapligt förhållningssätt. Du får också breddade och fördjupade insikter i filologiska metoder och ämnets olika områden. Kursen består i första hand av textstudium. Du läser cirka 220 sidor prosa och 1 000 vers poesi, hämtat från antik tid, och analyserar texterna litterärt och historiskt. Dessutom läser du vetenskaplig litteratur inom områdena textkritik, litteraturhistoria samt ett område efter eget val (till exempel språkhistoria, paleografi, epigrafik, historia, syntax, retorik, stilistik, metrik).

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Godkänt resultat på kurser i en omfattning av 180 högskolepoäng, varav 90 högskolepoäng på kandidatnivå inom huvudområdet latin eller motsvarande utbildning.

Högskolepoäng, max 165 hp.

Efter studierna

Vad händer sedan - plugga vidare, ta ut examen, söka jobb? Hur planerar du dina studier för att få drömjobbet?
Det finns många frågor, och en del svar hittar du här:

Så är det att plugga

FÖRBEHÅLL

Kursen ges under förutsättning att det finns ett tillräckligt studentantal och det inte skett några oförutsedda händelser vid institutionen som gör att kursen inte kan bemannas.

COVID-19

För att minska smittspridningen av Covid-19 kommer all undervisning vid institutionen för språk och litteraturer mellan den 17 januari och den 31 januari att bedrivas helt på ZOOM. Därefter tar institutionen nytt ställningstagande vad gäller återgång till campus.
I nuläget planeras inga ändringar av examinationer utan dessa genomförs efter riskbedömning i enlighet med respektive kursplan. I den gemensamma skrivsalen tillämpas särskilda smittskyddsåtgärder.

För ytterligare information till studenter om Covid-19, se https://studentportal.gu.se/coronaviruset

Vi finns på Humanisten, Renströmsgatan 6

Läs mer om lokaler