Laborationer kring antibiotikaresistens
Om utbildningen
Den ökande bakteriella antibiotikaresistensen är ett globalt problem och hotar att rasera den moderna medicinska infrastrukturen. Antibiotikaresistensproblematiken har många sidor och involverar forskare från ett flertal discipliner.
Kursen Laborationer kring antibiotikaresistens är en praktiska kurs. Du gör experiment som visar några av de biologiska problem som rör antibiotikaresistens, till exempel
- överföring av resistens mellan bakterier
- processer som ger upphov till antibiotikaresistens.
Kursen är lämplig som komplement till kursen Antibiotikaresistensens problematik (BIO001). Den passar som fortbildningskurs för lärare.
Behörigheter och urval
Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet
Urval
Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).
För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %).
Efter studierna
Kursen är en orienteringskurs i molekylärbiologi med syfte att visa olika experiment som är kopplade till antibiotikaresistens. Det är en bred introduktionskurs som passar alla som är intresserade av ämnet.
Kursen är en fristående kurs. Du kan inte räkna in kursen i de högskolepoäng i huvudområdet som du behöver för att ta ut en examen i molekylärbiologi. Däremot kan du ta med den i din examen som valfri kurs.
Så är det att plugga
Undervisningen
Kursen är en praktisk laborationskurs med mindre föreläsningar.
Lokaler
Du läser kursen på Lundbergslaboratoriet, Campus Medicinareberget.