Kvantitativa fältstudier och analyser i religionsvetenskap

Avancerad nivå

GU-14873
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kvantitativa studier har en lång tradition inom religionsvetenskapen. Kursen behandlar med utgångspunkt i aktuell kvantitativ forskning frågor som forskningsdesign, metod, analys och tolkning av kvantitativa data. Inom ramen för kursen diskuteras metodologiska, praktiska och etiska överväganden i samband med utformning av ett vetenskapligt projekt. Kursen behandlar också olika metoder för insamling och analys av kvantitativt material, samt ger färdigheter inför forskning, rapport- och uppsatsskrivande.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen alternativt avslutade kurser om minst 180hp på grundnivå, varav minst 90hp med progression i något huvudområde där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska A/Engelska 5.

Högskolepoäng, max 225 hp.