Skärm med statistisk beräkning

GU-10454
Tillfället är inställt

Kort om kursen

Vill du ägna dig åt vårdvetenskaplig forskning och vässa dina kunskaper i kvantitativ metod? Denna kurs vänder sig till dig som har läst sjuksköterskeutbildningen eller röntgensjuksköterskeutbildningen och som är intresserad av att fördjupa dig inom forskningsmetodik med statistik.

Om utbildningen

Syftet med kursen är att du ska tillägna dig fördjupade kunskaper i användandet av kvantitativ metodik inom hälsovetenskaplig forskning. Kursen behandlar val av problemställning, forskningsdesign och olika statistiska metoder samt tillämpning av databearbetning i statistikprogrammet SPSS.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen inom hälsovetenskapens huvudområden. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska 3/Svenska B och Engelska 6/Engelska A.

Alternativt urval

Praktik

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen är mestadels campusförlagd och består av föreläsningar, grupparbeten, seminarier med mera.

Lokaler

Undervisningen sker i lokaler på Hälsovetarbacken i centrala Göteborg som är en del av campus Medicinareberget. Här läser du tillsammans med studenter från många andra hälsovetenskapliga program. Undervisningslokalerna ligger nära Linnéplatsen och Sahlgrenska universitetssjukhuset med goda kommunikationer till övriga delar av Göteborg.

Läs mer om lokaler