Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Illustration av verksamheten vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande
Foto: Illustration: Cecilia Lundgren
Länkstig

Kvalitetsbedömning i förskolan

Kurs
PDA556
Avancerad nivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-19356

Kort om kursen

Den här kursen riktar sig mot verksamma förskollärare samt magister/masterstudenter, med intresse för kvalitets- och utvecklingsfrågor kopplade till förskoleverksamhet.

Om utbildningen

Kursen behandlar forskning om kvalitet i verksamheter med yngre barn, metoder kring kvalitetsvärdering, olika kvalitetsinstrument, samt forsknings- och yrkesetik.

Kursen innefattar även tolkning, analys och genomförande av och med kvalitetsbedömningsredskapet ECERS-3.

Kursen syftar bland annat till att deltagarna ska utveckla kunskaper för att självständigt kunna använda instrumentet för systematisk utveckling av förskoleverksamhet och undervisning i förskolan.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Förskollärarexamen (legitimerad förskollärare) eller motsvarande. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5.

Urval

Högskolepoäng, max 165 hp.

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen bedrivs på kvartsfart (25% studietakt). Fysiska träffar äger rum på Göteborgs universitet under sen eftermiddag/kväll var 14e dag. De fysiska träffarna varvas med on-line baserade moment. En heldag kan förekomma.

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader:

  • A-huset på Västra Hamngatan 25
  • B-huset på Läroverksgatan 15
  • C-huset på Läroverksgatan 5

I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.