Kvalitativa fältstudier och analyser i religionsvetenskap

Avancerad nivå

GU-14869
Ansökan stängd

Om utbildningen

Fältbaserad kvalitativ forskning har en lång historia inom religionsvetenskapen. Kursen tar upp aktuella perspektiv inom området, som de senaste decenniernas reflexiva vändning, och ger färdigheter inför forskning, rapport- och uppsatsskrivande. Kursen ger ett helhetsperspektiv på fältbaserad forskning genom att avhandla olika delar i ett projekts faser från projektdesign till analys och skriftlig presentation av fältbaserat material. Stor vikt läggs vid metoder för materialinsamling, som intervjuer och deltagande observationer, vilka diskuteras utifrån metodologiska, praktiska och etiska perspektiv.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen alternativt avslutade kurser om minst 180hp på grundnivå, varav minst 90hp med progression i något huvudområde där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska A/Engelska 5.

Högskolepoäng, max 225 hp.