Personer i ett rum ser ut att jobba ihop med något

Kurspaket kulturskolepedagog inriktning självständigt projektarbete

Kurspaket
KST81
Grundnivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-15303
Ansökan stängd

Om utbildningen

Utbildningen vänder sig till dig som redan har den konstnärliga kompetensen och som vill bygga på med pedagogisk kunskap relevant för kulturskolan. Den vänder sig även till dig som redan arbetar inom kulturskolan och som behöver fortbildning och till dig som är student på en konstnärlig utbildning och vill bygga på med en utbildning till kulturskolepedagog.

Kurspaketet består av tre enskilda kurser som löper parallellt under terminen. Kurspaketet innebär en termins heltidsstudier och omfattar kurserna:

För info om schema besök respektive kurssida.

Att kunna organisera lärande inom musik är en efterfrågad kompetens hos många av landets kulturskolor. De behöver både nyanställa och vidareutbilda medarbetare för att klara sitt nya, viktiga uppdrag; att bredda och utveckla verksamheten så att fler barn och unga får tillgång till en likvärdig kulturskola.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs minst 90 hp inom något konstnärligt huvudområde, eller motsvarande, samt 60 hp i kulturskolepedagogik.

Urval

Urvalet baseras på arbetsprov. Rangordningen av arbetsprovet sker efter samlad bedömning av den sökandes konstnärliga förmåga. Förtur (obs ej platsgaranti) ges till sökande som har påbörjat en utbildning i kulturskolepedagogik vid Göteborgs universitet, där rangordning sker baserat på antal påbörjade högskolepoäng inom kulturskolepedagogik vid Göteborgs universitet

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen sker till största delen på distans i form av nätbaserade föreläsningar, workshops och seminarier. Det är obligatoriska campusförlagda träffar varje termin.