Gitarr som spelas av en musiklärare med elev.

Kurspaket kulturskolepedagog 2, inriktning musik

Kurspaket
KSM21
Grundnivå
0,5 år
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-25309
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 december 2021.

Kort om kurspaketet

Att kunna organisera lärande inom musik är en efterfrågad kompetens hos många av landets kulturskolor. De behöver både nyanställa och vidareutbilda medarbetare för att klara sitt nya, viktiga uppdrag: att bredda och utveckla verksamheten så att fler barn och unga får tillgång till en likvärdig kulturskola.

Om utbildningen

Den här kursen vänder sig till dig som har den konstnärliga kompetensen och vill bygga på med pedagogisk kunskap relevant för kulturskolan. Den vänder sig även till dig som redan arbetar inom kulturskolan och behöver fortbildning och till dig som är student på en konstnärlig utbildning och vill bygga på med en utbildning till kulturskolepedagog.

Kurspaket kulturskolepedagog 2, inriktning musik är ett paket av fristående kurser. Kurspaketet finns med fler konstnärliga inriktningar och ingår i utbildningen Kulturskolepedagog som är totalt på 90 hp (motsvarande tre terminers helfartsstudier). Det går bra att starta med Kurspaket kulturskolepedagog 2 även om du inte läst Kurspaket kulturskolepedagog 1. Om du inte vill läsa på helfart kan du istället söka en eller flera av de kurser som ingår i kurspaketet.

Kurspaket kulturskolepedagog 2, inriktning musik omfattar kurserna:

Behörigheter och urval

Minst 90 hp konstnärlig utbildning inom musikområdet, eller motsvarande.

Arbetsprov

Information om arbetsprov till Kulturskolepedagog finns på utbildningens sida.

Urval

Urvalet baseras på arbetsprov. Rangordningen av arbetsprovet sker efter samlad bedömning av den sökandes konstnärliga förmåga. Förtur (obs ej platsgaranti) ges till sökande som har påbörjat en utbildning i kulturskolepedagogik vid Göteborgs universitet, där rangordning sker baserat på antal påbörjade högskolepoäng inom kulturskolepedagogik vid Göteborgs universitet

Efter studierna

Kunniga pedagoger är efterfrågade på många av landets kulturskolor. De behöver både nyanställa och vidareutbilda medarbetare för att klara sitt uppdrag: att bredda och utveckla verksamheten så att fler barn och unga får tillgång till en likvärdig kulturskola.

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen sker till största delen på distans i form av nätbaserade föreläsningar, workshops och seminarier. Det är obligatoriska campusförlagda träffar varje termin. Kurserna löper parallellt under hela terminen, alla på kvartsfart (7,5 hp). Praktiken görs på en kulturskola.

Att studera är tidskrävande

Det är bra att tänka på att en 7,5 hp-kurs motsvarar 10 studietimmar per vecka under en hel termin.