Kurspaket: Fortsättningskurs i Sociologi, fördjupning i risk och samhälle

Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-17500
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 16 juli 2021.

Om utbildningen

Kurspaketet Fortsättningskurs i sociologi, fördjupning i risk och samhälle består av kurserna Sociologi: Fördjupande studier av sociala relationer (SC1213) och Risk, makt och värdering: kontroverser i ett vetenskapsbaserat samhälle (SC1214), se respektive kurs för kursbeskrivning. Kurspaketet breddar din kunskap om sociologiska teorier och metoder samt ger dig fördjupade kunskaper inom kunskapsområdet risk och samhälle.

Kursplan Sociologi: Fördjupande studier av sociala relationer

Kursplan Risk, makt och värdering: kontroverser i ett vetenskapsbaserat samhälle

Behörigheter och urval

Minst 15 hp i sociologi eller motsvarande, alternativt 60 hp i övriga kurser.

Högskolepoäng, max 225 hp

Så är det att plugga

Lokaler

Undervisningen sker i samhällsvetenskapliga fakultetens lokaler i stadsdelen Haga i centrala Göteborg. Inom ”Campus Haga” finns undervisningslokaler i husen Dragonen, Sappören (vid Sprängkullsgatan) och Husaren (Husargatan).

Läs mer om lokaler