Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Kulturskolepedagog termin 2, inriktning Teater

Kurspaket
KST21
Grundnivå
0,5 år
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-23760
Ansökan stängd

Kort om kurspaketet

Att kunna organisera lärande inom teater är en efterfrågad kompetens hos många av landets kulturskolor. De behöver både nyanställa och vidareutbilda medarbetare för att klara sitt nya, viktiga uppdrag; att bredda och utveckla verksamheten så att fler barn och unga får tillgång till en likvärdig kulturskola.

Om utbildningen

Den här kursen vänder sig till dig som har den konstnärliga kompetensen och vill bygga på med pedagogisk kunskap relevant för kulturskolan. Den vänder sig även till dig som redan arbetar inom kulturskolan och behöver fortbildning och till dig som är student på en konstnärlig utbildning och vill bygga på med en utbildning till kulturskolepedagog.

Kulturskolepedagog termin 2, inrikning Teater (KST21) är ett paket av fristående kurser. Kurspaketet finns med fler konstnärliga inriktningar och ingår i utbildningen Kulturskolepedagog som är på totalt 90 hp (motsvarande tre terminers helfartsstudier). Det går bra att starta med Kulturskolepedagog termin 2 även om du inte läst termin 1. Om du inte vill läsa på helfart kan du istället söka en eller flera av de kurser som ingår i paketet. 

Kulturskolepedagog termin 2, inriktning Teater (30 hp) omfattar kurserna: 

  • Kulturskolans didaktik 2, inriktning Teater (KSI61)
  • Kulturskolans didaktik 3, tvärkonstnärlig samverkan i projektform (KSDI72)
  • Kulturskolans praktik 2, inriktning Musik (KSPR72)
  • Kulturskolans pedagogik 2 (KSPE20)

Läs mer om vilka inriktningar som finns och om att läsa enstaka kurser.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Minst 90 hp konstnärlig utbildning inom teaterområdet, eller motsvarande.

Arbetsprov

Instruktionerna för arbetsprov skiljer sig lite beroende på vilken inriktning du söker – Bild och form, Dans, Film och foto, Musik eller Scenkonst med inriktning teater.

Förutom kurser med inriktningar består Kulturskolepedagogen av kurser med allmän inriktning: Kulturskolepedagog, didaktik och praktik 2, tvärkonstnärlig samverkan (15 hp) eller Kulturskolans didaktik 3, tvärkonstnärlig samverkan i projektform (7,5 hp). Dessa kan du söka även med andra konstnärliga kvalifikationer.

Inget arbetsprov krävs för kurserna Kulturskolans pedagogik 1, 2 och 3, samt kursen Barns och ungas rätt till delaktighet i samhälle, kultur och kulturskola.

Läs mer om Arbetsprov

Urval

Urvalet baseras på arbetsprov. Rangordningen av arbetsprovet sker efter samlad bedömning av den sökandes konstnärliga förmåga. Förtur (obs ej platsgaranti) ges till sökande som har påbörjat en utbildning i kulturskolepedagogik vid Göteborgs universitet, där rangordning sker baserat på antal påbörjade högskolepoäng inom kulturskolepedagogik vid Göteborgs universitet

Efter studierna

Kunniga pedagoger är efterfrågade på många av landets kulturskolor. De behöver både nyanställa och vidareutbilda medarbetare för att klara sitt uppdrag: att bredda och utveckla verksamheten så att fler barn och unga får tillgång till en likvärdig kulturskola.

Så är det att plugga

Undervisningen

De fyra kurserna löper parallellt under hela terminen, alla på kvartsfart (7,5 hp). Praktiken gör du på en kulturskola, övrig undervisning sker till största delen på distans. 

Följande datum behöver du vara på universitetet i Göteborg: 

  • 28–29 januari
  • 11–12 mars
  • 15–16 april
  • 27–28 maj