Kulturella teorier och praktiker

Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-22653
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 december 2020.

Om utbildningen

På den här kursen får du redskap att studera kultur och kulturella praktiker från feministiska och queera perspektiv. Hur kan kulturella praktiker utmana, undergräva eller återskapa genus-och sexulitetsrelationer? Du kommer att utveckla färdigheter i att genomföra kritiska kulturanalyser, både individuellt och i samarbeten med andra studenter på kursen.  Vi arbetar med ett antal viktiga ämnen som skillnad, kroppslighet, postfeminism, anti-gendermobilisering och den digitala vändningen. Vi kommer också att situera kulturell praxis gentemot vardagsliv, globala ojämlikheter och sociala hierarkier och diskutera vad ”kultur” betyder i dagens nyliberala värld.
Kursen ges på engelska.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Applicants are required to have passed GS2201, Theories in Gender Studies and GS2401 Methodologies of Gender Studies.

Högskolepoäng, max 225 hp.