Kriminologi: Fördjupade studier i brott och sociala avvikelser

Grundnivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-27519
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen vänder sig till dig som vill fördjupa dina grundläggande kunskaper om varför människor begår brott och hur samhället hanterar det. Under denna kurs analyseras brottsproblematiken utifrån människors olika förutsättningar och möjligheter i det samtida samhället. De olika delkurserna fokuserar ämnen som social ojämlikhet, identitet och erkännande, regleringar, vardagliga situationer och platser i staden, samt den digitala teknikutvecklingens konsekvenser för brott och offerskap. Kursen innefattar även ett självständigt fördjupningsarbete.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs minst 15 högskolepoäng i kriminologi eller motsvarande, alternativt 60 högskolepoäng.

Högskolepoäng, max 225 hp.