Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Kravhantering och användarupplevelse

Kurs
DIT046
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-18616
Ansökan öppnar 15 mars 2021

Om utbildningen

Målet med denna kurs är att ge studenterna en introduktion till området kravhantering och användarupplevelse. Kursen ger en solid grund genom att definiera grundläggande begrepp som intressenter, krav, användbarhet och specifikationer. Under kursen presenteras ävenprocessen för att identifiera, modellera och dokumentera kraven för en
programvaruprodukt. Tyngdpunkt ges på begrepp och tekniker som kvalitetskrav, kreativa krav, scenarier och personas. Den andra delen av kursen fokuserar på användbarhetsaspekter.
Kursen kommer att fokusera på att implementera de krav som samlats in i den första delen som en del av UX-design. Vidare presenterar kurserna metoder för prototyping (till exempel digitala mockups) och presenterar några tekniker för att utvärdera användbarheten av en mjukvaruprodukt (till exempel via användarstudier). Slutligen kommer kursen att ge studenter praktisk erfarenhet av att utforma grafiska användargränssnitt (GUI).

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För att vara behörig till kursen ska studenten ha en godkänd 7,5 hp kurs i programmering (t.ex. DIT042 Objektorienterad programmering, eller motsvarande). Följande kunskapsnivå i Engelska krävs; Engelska 6/Engelska B eller motsvarande från ett erkänt internationellt test, t.ex. TOEFL, IELTS.

Urval

Högskolepoäng, max 225 hp

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: högskolepoäng, max 165 hp.