Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Kostvetenskap

Kurspaket
Grundnivå
60 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-19100
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kurspaketet erbjuder dig kunskaper om sambandet mellan mat och hälsa. Kursens målsättning är att ge en helhetssyn på mat där, förutom de hälsomässiga, även ekologiska och kulturella aspekter ingår.

Följande kurser ingår:

  • Vetenskap och profession 7,5 hp
  • Introduktion till kostvetenskap 7,5 hp
  • Livsmedelskemi och näringsbiokemi 7,5 hp
  • Ledarskap i storhushåll och restaurang 7,5 hp*
  • Fysiologi 2,5 hp*
  • Näringslära och tillämpad näringslära 13,5 hp
  • Livsmedelsvetenskap 9 hp
  • Dietetik och sjukdomslära 5 hp

*som ett alternativ till markerade kurser kan man istället läsa kurserna Fysiologi 7,5 hp och Hälsopromotion 2,5 hp (båda kurserna måste bytas ut)

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet + Matematik B, Naturkunskap B. Eller: Matematik 2a / 2b / 2c, Naturkunskap 2

Urval

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %).

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.
I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.