Koranen: språk och struktur

Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-13855
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 juli 2021.

Om utbildningen

Kursen ger en introduktion till Koranen som en del av världslitteraturen. Med hjälp av samtida historisk-kritisk koranforskning går vi igenom textens komposition och struktur med fokus på stilistiska och språkliga särdrag, särskilt rimprosans roll. Du tränas i att analysera textens retoriska struktur, narrativa register och estetiska verkningsmedel. Korantexten studeras i original med översättningar som hjälp vid tolkningen. Olika översättningar till framför allt svenska jämförs därvid också med varandra.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen. Därtill krävs minst 90 hp i ämnet arabiska eller motsvarande kunskaper, samt Svenska 3 och Engelska 6.

Högskolepoäng, max 225 hp