Konstnärliga metoder i ett organisatoriskt sammanhang

Avancerad nivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-15053
Ansökan stängd

Kort om kursen

Om utbildningen

Kursen vänder sig framför allt till dig som är yrkesverksam och vill utforska hur konstnärliga metoder kan användas för förändring och utveckling inom olika organisationer, både i privat och offentlig sektor. Du introduceras till teoretiska perspektiv på strategisk design, social innovation och organisationsförändring. Inom ramen för ett individuellt projektarbete utforskar du konstnärliga metoder, både enskilt och i grupp, genom praktiska övningar och formulerar en projektplan för en konstnärlig intervention i ett organisatoriskt sammanhang. De kunskaper och insikter du tillägnar dig på kursen uppmuntras du att tillämpa i exempelvis yrkeslivet eller föreningslivet.

Som student förväntas du utföra större delen av ditt utforskande arbete på distans. I kursen ingår tre workshoppar i Göteborg, varav minst en är obligatorisk.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Behörig till kursen är student som tidigare erhållit kandidatexamen motsvarande 180 hp, eller motsvarande kunskaper.

Alternativt urval