Konfliktlösning: Konfliktkunskap och dialog, förhandling och medling

Grundnivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-17519
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen ger kunskap om grundläggande teorier för konflikter och konflikthantering. Den behandlar konstruktiva metoder för att hantera konflikter i allmänhet, och i arbetslivet i synnerhet. Konflikten betraktas som parternas egendom och att tredje part har uppgiften att underlätta problemlösande dialog. Vidare behandlar kursen kommunikation i konfliktsituationer och betonar ickevåldskommunikation, intressebaserade förhandlingar, och medling. Kursen erbjuder träning i konflikthantering. Kursen motsvarar kurserna Konfliktlösning: Konfliktkunskap (XX5060) och Konfliktlösning: Dialog, förhandling och medling (XX5050).

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)