Konflikter i den globala ordningen

Grundnivå

GU-16718
Ansökan stängd

Kort om kursen

Är du intresserad av frågor som rör det internationella systemet? Kursen behandlar centrala begrepp, teorier och perspektiv för att förstå konflikter i den globala ordningen.

Om utbildningen

Kursen tar upp centrala begrepp, teorier och perspektiv för att förstå konflikter i den globala ordningen. Du får lära dig om de tre grundläggande begreppen krig, fred och säkerhet och deras betydelse och utveckling inom ämnet internationella relationer. Under kursen diskuterar vi också olika orsaker till och uttryck för organiserat våld, terrorism och konflikter i det internationella systemet. I kursen får du också en introduktion och översikt till rådande världsordning och globala politisk-ekonomiska förhållanden och dess historia.

Du får öva dig i att analysera konflikter och du får en ökad förståelse för hur det internationella systemet söker hantera konflikter och hot mot säkerhet. Du får också tillfälle att träffa människor med erfarenhet av att arbeta i det internationella systemet.

Kontakta studievägledningen om du har frågor om utbildningen:

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %).

Efter studierna

Efter att ha läst internationella relationer har du relevant kunskap och analytiska verktyg för arbete hos arbetsplatser som har internationell inriktning och som sysslar med områdesanalys, utrednings- och utvärderingsarbete, projektledning eller policyarbete.

Du kan jobba inom statliga myndigheter, kommunalt eller i organisationer som arbetar med integration/migration, mänskliga rättigheter och internationalisering. Hos privata aktörer i näringslivet går det att jobba som konsult med bland annat corporate social responsibility (CSR-frågor) och klimat- och miljöfrågor. Du kan också söka dig till överstatliga organisationer som EU eller FN.

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen sker genom föreläsningar, seminarier, gruppövningar och individuella skrivövningar.

Lokaler

Undervisningen ges i Annedalsseminariet i Linnéstaden, ett stenkast från Slottsskogen.