Komparativ lingvistik och språktypologi

GU-12351
Ansökan stängd

Kort om kursen

I kursen får du en introduktion i systematiskt jämförande språkstudier av olika besläktade språk och språkstrukturtyper.

Om utbildningen

The course gives you an introduction to the systematic comparative study of languages representing different language families ​​and structural types. The course provides you with a basic understanding of recurring patterns in different language systems as well as hypotheses about the unity, diversity, possibilities and limitations of human language. The course introduces language ​​universals and diversity in the following domains: phonology and morphology, syntax and information structure. The course also gives you an introduction to the basic theories of language ​​relationship from a synchronic and diachronic perspective.

Behörigheter och urval

För tillträde till kursen krävs kandidatexamen eller motsvarande.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Undervisningen

Viktig tilläggsinformation inför höstterminen 2020 mot bakgrund av coronapandemin: Om undervisning och examination på campuskurs inte kan genomföras på campus kommer kursen att ges online istället.

Important additional information for the 2020 autumn semester in
connection to the corona pandemic: If teaching and examination cannot be
conducted on campus, campus courses will be offered in an online format
instead.