Kommunikatörsprogrammet med inriktning mot myndigheter och offentlig förvaltning

Avancerad nivå
120 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-14199
Ansökan stängd

Kort om programmet

Programmet vänder sig till dig som vill arbeta som kommunikatör inom offentlig förvaltning och myndigheter.

Om utbildningen

Programmet är för dig som har en kandidatexamen och vill bygga på din utbildning med avancerade studier i kommunikation. Det är institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori som ansvarar för programmet i samarbete med andra institutioner vid Göteborgs universitet, bl a JMG och institutionen för kulturvetenskaper.
Programmet ger en magister/masterexamen med teoretiska, metodologiska och praktiska kunskaper samt färdigheter nödvändiga för anställningar inom offentlig förvaltning och myndigheter där avancerad utbildning i kommunikation efterfrågas. Teoretiska perspektiv på kommunikation förenas med konkreta färdighetskunskaper för din framtida yrkesroll.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen om 180 hp eller motsvarande. Därutöver krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5.

Efter studierna

Så är det att plugga

Undervisningen

Termin 1 - Kommunikation i tal och skrift, 7,5 hp - Kommunikation i nya och sociala medier, 7,5 hp - Retorik och argumentationsanalys, 7,5 hp -Organisationskommunikation I, 7,5 hp
Termin 2
- Organisationskommunikation II, 7,5 hp - Kultur och kommunikation, 7,5 hp - Magisteruppsats, 15 hp
Termin 3
- Icke-verbal kommunikation, 7,5 hp - Kommunikation och värderingar, 7,5 hp - Strategisk kommunikation, 7,5 hp - Kommunikation av vetenskaplig kunskap, 7,5 hp
Termin 4
En praktikkurs, 15 hp, ingår parallellt med att masteruppsatsen, 15 hp, skrivs. Utbildningen avslutas med en programkonferens.

All undervisning sker i våra fina lokaler på Humanisten.