Kommunikation av vetenskaplig kunskap

Anmälningskod
GU-14155

Om utbildningen

Vad är vetenskaplig kunskap och hur kan den kommuniceras? Här får du redskap för att analysera kommunikation av vetenskaplig kunskap i olika sammanhang, till exempel som styrmedel och beslutsunderlag i olika organisationer. Målet är att du ska kunna skapa hållbara strategier och praktiker för kommunikation och användning av vetenskaplig kunskap. Vad innebär det att evidensbasera med vetenskaplig kunskap?

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen om 180 hp eller motsvarande, samt Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5. Därutöver krävs två terminers studier på Kommunikatörsprogrammet eller motsvarande kunskaper som förvärvats genom andra kurser eller relevant yrkeserfarenhet.

Högskolepoäng utan maxgräns.

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: högskolepoäng, max 285 hp

Så är det att plugga

Lokaler

Undervisningen sker i Humanistiska fakultetens nya, fina lokaler med hög standard på teknisk utrustning. Humanisten ligger endast några minuters promenad från Götaplatsen och Korsvägen.