Bild
Musikalartist i orange soffa med två telefoner, i bakgrunden syns en musiker och olika instrument

Kollaborativa metoder och upphovsrätt

MVK978
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-15319
Ansökan stängd

Kort om kursen

Arbetet med att skapa ett scenkonstverk är en gemensam ansträngning från flera personer. Traditionellt sett har arbetsprocesserna organiserats hierarkiskt, med en text som uttolkas av en regissör i toppen. Men hur kan en arbeta så att allas konstnärliga viljor ges utrymme? Och hur kan upphovsrättslagstiftningen hanteras när ett kollektiv står som upphovsperson?

Om utbildningen

Den här kursen riktar sig till dig som är verksam eller blivande scenkonstnär inom performance, dans, teater eller musikal. Kursen utgår från ett projektarbete, där handfasta tekniker för kollektivt arbete prövas, samt ger en förståelse för hur upphovsrättslagstiftningen är utformad och tillämpas.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Urval

Urvalet grundas på dokumenterad konstnärlig färdighet (CV) och ett personligt brev om varför du vill gå kursen som ska bifogas ansökan. De sökande rangordnas utifrån lärarens samlade bedömning av färdighetsnivån. Ansökan anses ej komplett utan ovan nämnda dokumentation.

Så är det att plugga

Lokaler

På grund av arbetet med att bygga ett nytt hus för hela Konstnärliga fakulteten behöver Högskolan för scen och musik flytta till ersättningslokaler. Flyttprocessen inleds under 2022.

Läs mer om lokaler