Klinisk fördjupning i öron- näs- och halssjukdomar och huvud- och halskirurgi

Avancerad nivå
6 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-10654

Kort om kursen

The course will provide you a thorough view of ear, nose and throat diseases and head and neck surgery.

Om utbildningen

After an introductory week with lectures and practical training in basic surgery, the clinical rotation weeks will take place. Students will be divided into small groups and rotate through different parts of the departmental activities operation; in the outpatient clinics, operating theaters and inpatient units. In addition to practical skills the focus will be on understanding what happens with the patients after their evaluation in the primary care setting.

Utbildningsadministratör: Anja Andersson
Kursledare : Johan Hellgren

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Läkarexamen eller godkända kurser på läkarprogrammet om minst 180 hp. Dessutom krävs godkända kurser i Invärtesmedicin I, 27 hp, Invärtesmedicin II, 10.5 hp, Öron-näsa halsjukdomar 6 hp och Neurologi 10.5 hp samt genomgången kurs i Kirurgi 28,5 hp eller motsvarande kurser. Språkkunskaper i Engelska A/Engelska 5.

Högskolepoäng, max 225 hp.