Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Klimathistoria

Kurs
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-12723
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kraftiga klimatförändringar är historiskt sett ingen nyhet. Genom världshistorien har genomgripande och plötsliga klimatförändringar förändrat livsvillkoren för mänskligheten såväl lokalt som globalt. Samtidigt har människors verksamhet och samhällsbyggande i sin tur påverkat klimatet.

Denna kurs ger dig en översikt över samspelet mellan klimat och samhälle genom historien. Vi diskuterar klimatets betydelse för människans försörjningsmöjligheter och -strategier. Vi studerar också hur samhällets känslighet för klimatvariationer och naturliga katastrofer i form av extrema väderhändelser som till exempel stormar eller en köldknäpp utanför den kalla säsongen har sett ut och förändrats.

Kursen ger dig insikter i ett spännande tvärvetenskapligt område och ger dessutom kunskaper i vilka källor vi kan använda för att kunna få kunskap om och rekonstruera klimatförändringar genom historien.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %).

Så är det att plugga

Lokaler

Du hittar Institutionen för historiska studier i Humanistens lokaler på Renströmsgatan 6. Vår personal sitter på plan 5 och 6.