Introduktionskurs i språkliga landskap

GU-15703
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen ger dig språkvetenskapliga och etnografiska verktyg för att synliggöra och diskutera sociala betydelser kopplade till språk, texter och symboler i det offentliga rummet. Detta görs dels genom att du blir introducerad till det tvärvetenskapliga studiet av språkliga landskap (Linguistic Landscapes), dels genom att du får genomföra en studie av språkliga landskap. Genomgående betonas hur språkliga resurser i skyltar och inskriptioner samverkar med andra meningsskapande resurser (t ex färg, bild, typografi, material och arkitektur) i skapandet av kulturella, sociala och rumsliga föreställningar och identiteter. Genom att löpande fråga hur samhälle, kultur och identitet representeras och återskapas i det språkliga landskapet, söker kursen främja medvetenhet om mångspråkig och multimodal kommunikation i rum, samt uppmuntra till kritisk reflektion över hur globala flöden och processer påverkar lokala platser.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet. Undantag ges för svenska

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %).

Så är det att plugga

Undervisningen

Viktig tilläggsinformation inför höstterminen 2020 mot bakgrund av coronapandemin: Om undervisning och examination på campuskurs inte kan genomföras på campus kommer kursen att ges online istället.

Important additional information for the 2020 autumn semester in
connection to the corona pandemic: If teaching and examination cannot be
conducted on campus, campus courses will be offered in an online format
instead.