Introduktion till samtidskonst och filosofi

Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-15100
Ansökan stängd

Kort om kursen

Om utbildningen

Denna experimentella kurs vänder sig till dig som vill utveckla din förmåga att filosofiskt diskutera konst och sätta konsten i ett politiskt, historiskt och teoretiskt sammanhang. Kursen introducerar teoretiska ramverk inom samtidskonsten hämtade från bland annat grekisk filosofi, estetik, kritisk teori, queerfeminism och dekolonial praktik. Genom att studera konkreta exempel på samtida konst och aktuella politiska konflikter får du tillfälle du utveckla din kunskap om relationen mellan samtidskonst och filosofi idag samt din egen konstkritiska förmåga. Kursen består av föreläsningar, seminarier, workshops, exkursioner, handledning och eget skapande arbete i form av en visuell essä som består av bild, text eller rörliga bilder.

Kursen ges på svenska och engelska.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %).