Introduktion till funktionell programmering

GU-18615
Ansökan stängd

Om utbildningen

Detta är en grundläggande kurs i programmering i det funktionella programmeringsspråket Haskell.
Du lär dig flera viktiga allmänna programmeringstekniker: modellering med datatyper, rekursion, specifikation och testning av program, abstraktion och generalisering med hjälp av polymorfa typer och högre-ordningens funktioner, samt strukturering av program med moduler och separation av sidoeffekter.
Varje vecka får du och din labbpartner en ny praktisk programmeringsuppgift där ni tillämpar de utlärda teknikerna. Kursen avslutas med en skriftlig tenta.

Den här kursen rekommenderas för studenter utan någon programmeringsbakgrund.
För studenter som har programmeringserfarenhet inom icke funktionella paradigmer och vill lära sig funktionell programmering rekommenderar vi att söka kursen DIT142 Funktionell programmering.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet + Matematik D. Eller: Matematik 3 c

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %)