Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Foto: Ola Kjelbye
Länkstig

Introduktion till design

Kurs
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-25108
Ansökan stängd

Kort om kursen

Kursen ger en introduktion till design som ämnesområde och praktik. I kursen diskuteras centrala designbegrepp och genom övningar och i seminarier reflekteras det över dessa så att en gemensam grund skapas.

Om utbildningen

Kursen ger en introduktion till design som ämnesområde och praktik. I kursen diskuteras centrala designbegrepp och genom övningar och i seminarier reflekteras det över dessa så att en gemensam grund skapas. Fokus i kursen är det praktiska arbetet och att få förståelse för vad design är och kan vara genom workshops kopplade till designprocessens olika delar. Det handlar om metod och idégenerering, skissande i 2D och 3D samt färg och form-övningar. Kursen avslutas med en reflektion kring ämnet design och det ingår att göra en analys av en medstudents skriftliga reflektion.

Anmälan

  1. Anmäl dig till kursen på www.antagning.se. 
    Anmälan är öppen 15 september - 15 oktober 2020.
  2. Om du vill delta i urvalsgruppen Arbetsprov skickar du in arbetsprov enligt instruktionerna nedan.  Skicka in ditt arbetsprov i SlideRoom: https://applyartsgu.slideroom.eu/#/Login
    Period att skicka in arbetsprov: 15 september - 22 oktober 2020.

Läs mer om HDK-Valand – Högskolan för konst och design här. 

Med tanke på rådande omständigheter genomförs höstens undervisning vid HDK-Valand i begränsad omfattning på campus. Det innebär att undervisning genomförs både på distans och på plats i verkstäder och på studentarbetsplatser. Vi avvaktar nu instruktioner kring undervisningsformer för vårterminen 2021.
Beslut kommer fattas av Göteborgs universitets Rektor under november och det görs utifrån rekommendationer från Folkhälsomyndigheten med anledning av Covid-19. Detta innebär att vi för tillfället inte kan säga med säkerhet vilka moment som kommer ske på campus och vad som kommer ges på distans.
Vi vill även flagga för att viss utbildning eller vissa moment eventuellt inte kommer kunna genomföras under vårterminen 2021. Håll dig uppdaterad kring Göteborgs universitets riktlinjer med anledning av Coronapandemin här.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Arbetsprov

Om du vill söka med arbetsprov ska du ansöka med följande i vår arbetsprovstjänst SlideRoom: applyartsgu.slideroom.eu:

  1. Motivationsbrev, max 3000 tecken. Beskriv kortfattat varför du vill gå kursen Introduktion till design. Kanske vill du söka till HDK-Valands designutbildning eller är allmänt nyfiken på vad design kan innebära?

SlideRoom stänger vid midnatt sista inlämningsdag och därefter går det inte att skicka in. När du skickat in ditt arbetsprov i tid får du ett bekräftelsemail.

OBS: Det kan ta lång tid att ladda upp filer i SlideRoom så det är viktigt att du börjar ladda upp i god tid innan stängning.

Läs mer om Arbetsprov

Urval

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och motivationsbrev (33 %).

Så är det att plugga

Undervisningen

Lokaler

På HDK-Valand strävar vi efter att tillhandahålla en så komplett miljö som möjligt, men vi samarbetar även med andra institutioner inom universitetet och externa aktörer.

På Kristinelundsgatan 6-8 i Göteborg, där kursen ges, finns välutrustade verkstäder för bildbehandling, metall, trä, keramik, smyckekonst och textil.

Läs mer om lokaler