Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Interventionsstrategier i hälsa och prestation

Kurs
IKA307
Avancerad nivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-29152
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen ges på engelska!

Genom att arbeta utifrån ett ekologiskt perspektiv, kommer du i den första delen av kursen att läsa, utvärdera och diskutera multidisciplinär och praktiskt orienterad litteratur relaterad till inlärning, träning och utveckling inom olika kontexter rörande hälsa och prestation.

I den andra delen av kursen får du bekanta dig med professionella fält, utvecklar observationsscheman och deltar i handledningssessioner för att kritiskt utvärdera och diskutera nuvarande interventionspraxis.

Utifrån litteratur och praktisk erfarenhet kommer du att utveckla dina egna coaching- och träningskoncept för att åstadkomma hälso- och prestationsrelaterade förändringar hos individer och grupper.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen i idrottsvetenskap, kost och nutrition, nutrition, medicin, vårdvetenskap, fysioterapi eller liknande.

Urval

Högskolepoäng, max 225 hp

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: högskolepoäng, max 165 hp.

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.
I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.

Idrottshögskolan, som är en del av Utbildningsvetenskapliga fakulteten har sina lokaler på Skånegatan 14 B, endast några minuters gångväg från både Heden och Korsvägen, centrala knutpunkter.