Bild
Orkester
Foto: Johan Wingborg
Länkstig

Interpretation för orkesterinstrument/piano 2

Kurs
MVK961
Grundnivå
30 högskolepoäng (hp)

Kort om kursen

Den här kursen är en fortsättning på Interpretation för orkesterinstrument/piano/orgel 1 (MVK956) som innebär att du vidareutvecklar din konstnärliga tolkningsförmåga och fördjupar förståelsen för ditt huvudinstruments roll som en del i en orkester.

Om utbildningen

Du deltar både i individuella lektioner, i kammarmusikundervisning och i gemensamt orkesterspel med studenterna på masterprogrammet i symfoniskt orkesterspel. Kursen förbereder dig för masterutbildningen i orkesterspel och syftar även till att utveckla dig i att förverkliga dina egna konstnärliga idéer samt att kunna kommunicera med publik.

Kursen är på grundnivå och går på heltid under en termin. Undervisningsspråket är engelska.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs godkänt betyg i MVK960, Interpretation för orkesterinstrument/piano 1.

Instruktioner för ansökan

Ansökan ska kompletteras med en videoinspelning med repertoar från tre olika epoker som visar din kunskap och färdighet på ditt huvudinstrument. Kom ihåg att ansöka på antagning.se senast sista ansökningsdag samt att skicka in dina ljudfiler senast samma datum.

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningsspråket är engelska.

Lokaler

Högskolan för scen och musik bedriver sin verksamhet på fyra adresser i Göteborg: Eklandagatan 86, Åvägen 24 (Brewhouse), Vasagatan 50 (HDK-Valand) och Triörgatan 1 (Andra stället).

Läs mer om lokaler