Intellectual Property and Innovation Strategies

Ansökan stängd

Kort om kursen

Om utbildningen

Kursen ger grundläggande teoretisk och praktisk förståelse för den roll intellektuella tillgångar har för entreprenörskap och affärsskapande. Du får lära dig att på immaterialrättslig grund inmuta, hantera och organisera intellektuella tillgångar för strategisk hantering av teknik- och kunskapsbaserade bioinnovationsprocesser.

Genom att lära dig mer om immaterialrätt och andra rättsliga kontrollmekanismer kommer du utveckla en förmåga att konstruera, utvärdera samt positionera bioinnovationsprojekt som konkurrenskraftiga innovations- och affärsprojekt.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs tidigare högskolestudier om sammanlagt 180 högskolepoäng.

Högskolepoäng utan maxgräns.

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: högskolepoäng, max 285 hp

Så är det att plugga

Undervisningen

De grundläggande immaterialrättsliga koncepten och strategierna presenteras på lektioner och klassövningar. För att illustrera den komplexitet och strategiska betydelse som intellektuella tillgångar och immaterialrätt har i verkligheten, löper också ett grupprojekt parallellt under hela kursen.