Inkluderande undervisning i hem- och konsumentkunskap

Grundnivå
2,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-19123

Om utbildningen

Kursen handlar om inkluderande undervisning i hem- och konsumentkunskap, där förhållningssätt och undervisning problematiseras och diskuteras. I kursen prövas, diskuteras och reflekteras kring undervisning och lärmiljö i förhållande till elever i behov av särskilt stöd. Olika skolformer, styrdokument och stödjande strukturer är delar som behandlas i kursen.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs godkänt resultat om 15 hp ämneskurser i hem- och konsumentkunskap; L9HK10 Hem- och konsumentkunskap 1 för lärare 7-9, 15 hp, L9HK20 Hem- och konsumentkunskap 2 för lärare 7-9, 15 hp, L9HK30 Hem- och konsumentkunskap 3 för lärare 7-9, 15 hp, L9HK45 Hem- och konsumentkunskap 4 för lärare 7-9, 15 hp eller motsvarande.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.
I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.