Idrott och ledarskap I

Anmälningskod
GU-19118

Om utbildningen

Kursen ger en introduktion till tränar-/ledarskap som ett vetenskapligt ämne och behandlar tränarskapets roll för individers och gruppers utveckling, lärande och prestation. Centrala begrepp och teorier introduceras och diskuteras inom en idrottslig kontext. I kursen belyses tränarrollens olika funktioner utifrån skilda perspektiv, med ett särskilt fokus på makt- och inflytande.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %)

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.
I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.

Idrottshögskolan, som är en del av Utbildningsvetenskapliga fakulteten har sina lokaler på Skånegatan 14 B, endast några minuters gångväg från både Heden och Korsvägen, centrala knutpunkter.