Idrott och hälsa III

Anmälningskod
GU-19124
Ansökan stängd

Kursen ges som fristående kurs inom ämneslärarprogrammet mot idrott och hälsa.

Kursen innehåller en introduktion till samhällsvetenskapliga studier av idrott, fysisk aktivitet och hälsa och med specifikt fokus på skolämnet idrott och hälsa. I kursen ges de studerande också möjlighet att vidareutveckla sina ämnesdidaktiska och idrottsdidaktiska kunskaper med fokus på utomhusverksamhet. Genom praktiska och teoretiska studier belyses och problematiseras vad kvalificerad undervisning i ämnet Idrott och hälsa kan innebära. Friluftsliv belyses utifrån olika perspektiv med det erfarenhetsbaserade friluftslivet i centrum utifrån perspektivet sommar/höst.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs L9ID20, Idrott och hälsa II, 15 hp eller motsvarande.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.
I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.

Idrottshögskolan, som är en del av Utbildningsvetenskapliga fakulteten har sina lokaler på Skånegatan 14 B, endast några minuters gångväg från både Heden och Korsvägen, centrala knutpunkter.