Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Hem- och konsumentkunskap B

Kurs
IKG512
Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-29108
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 december 2021.

Om utbildningen

I  kursen prövas hur livsmedel hanteras, tillagas och förvaras i förhållande till livsmedelskvalitet, sensorik samt mikrobiologiska processer. Livsmedelsval, måltidsplanering, barn och ungas näringsbehov samt kulturella, sociala och etiska aspekter problematiseras. Myndigheters arbete för folkhälsa med olika pedagogiska modeller och redskap presenteras och prövas. Praktiska, teoretiska och didaktiska uppgifter genomförs i relation till kursens ämnesinnehåll där även hållbarhetsperspektivet är centralt.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs godkänt resultat om 7,5 hp från IKG511 Hem- och konsumentkunskap A, 15 hp eller motsvarande.

Urval

Högskolepoäng, max 165 hp.

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.
I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.