Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Hem- och konsumentkunskap A

Kurs
IKG511
Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-19124
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen presenterar hem- och konsumentkunskap och ämnets övergripande perspektiv hälsa, ekonomi och miljö. Begrepp, vetenskapsteorier och metoder introduceras. Ämnesinnehållet prövas vid tillämpning i kök och i en studie av hushåll. Konsumtionsprocesser, privatekonomiska strategier och resursanvändning problematiseras utifrån aktiviteter som sker i och utanför hemmet. Du utvecklar didaktisk kompetens i relation till skolans kursplan. Formativ och summativ bedömning i förhållande till hem- och konsumentkunskaps kontext behandlas.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs godkänt resultat från högskolestudier omfattande 7,5 hp.

Urval

Högskolepoäng, max 165 hp.

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.
I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.