Hem- och konsumentkunskap 4 för lärare 7-9

Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-19162

Kursen består av tre delkurser:

• Delkurs A Hälsofrämjande arbete i skolan 6,5 hp:
    Handlar om barn och ungdomars hälsovillkor ur olika perspektiv. Vidare problematiseras olika hälsoinsatser med stöd av teorier och modeller. I delkursen ingår att studenterna ska genomföra en utbildningsinsats som prövas i verksamhet.

• Delkurs B Mat för alla i hem- och konsumentkunskap 3 hp:
    Behandlar matens betydelse för hälsan med fokus på barn och ungdomars speciella näringsbehov. Vidare lyfts frågor som handlar om preferenser utifrån kulturella, sensoriska, etiska och sociala förutsättningar. I kursen ingår praktiska tillämpningar där specialkost prövas och tillagas.
  • Delkurs C Hållbar konsumtion, kunskapssyn och ämnesbedömning 5,5 hp:
    Problematiserar samband mellan matval och hållbar konsumtion. Vidare behandlas kunskapssyn, undervisning och bedömning av elevers lärande inom hem-och konsumentkunskap. Presentation genomförs med stöd av informations och kommunikationsteknik, IKT.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs godkänt resultat om 30 hp från ämneskurserna L9HK10 Hem- och konsumentkunskap 1 för lärare 7-9, 15 hp, L9HK20 Hem- och konsumentkunskap 2 för lärare 7-9, 15 hp, L9HK30 Hem- och konsumentkunskap 3 för lärare 7-9, 15 hp eller motsvarande kunskaper.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.
I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.

Idrottshögskolan, som är en del av Utbildningsvetenskapliga fakulteten har sina lokaler på Skånegatan 14 B, endast några minuters gångväg från både Heden och Korsvägen, centrala knutpunkter.