Hem- och konsumentkunskap 3 för lärare 7-9

GU-19125
Ansökan stängd

Om utbildningen

Resurshushållning, konsumtion och privatekonomisk planering har betydelse i det dagliga livet för individ och hushåll. Kursen problematiserar konsumtionsprocesser och resursanvändning i de aktiviteter som sker i och utanför hemmet samt hur dessa relateras till påverkande samhälleliga ramfaktorer. Vardagspraktiker och jämställdhet i hemmet behandlas. Samband mellan kunskapssyn, prov och bedömning inom ämnet hem- och konsumetkunskap introduceras

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Godkänt resultat om 15 hp från ämneskurserna L9HK10 Hem- och konsumentkunskap 1 för lärare 7-9, 15 hp, L9HK20 Hem- och konsumentkunskap 2 för lärare 7-9, 15 hp, eller motsvarande kunskaper.

Högskolepoäng, max 225 hp

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.
I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.