Hem- och konsumentkunskap 2 för lärare 7-9

Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-29106
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 december 2020.

Om utbildningen

Livsmedelsval och måltidsplanering studeras i relation till ekonomi, hälsa och miljö. Kursen belyser friska personers behov av energi och näring och du använder pedagogiska modeller och redskap. Livsmedels kvalitet, kemiska och mikrobiologiska processer studeras när råvaror hanteras, tillagas och förvaras. Du genomför didaktiska uppgifter och tar del av studenters och elevers lärande i måltidsprocesser.

Behörigheter och urval

Godkänt resultat om 7,5 hp didaktik eller motsvarande kunskaper.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.
I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.