Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Hem- och konsumentkunskap 2 för lärare 7-9

Kurs
Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-29106
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 december 2020.

Om utbildningen

Livsmedelsval och måltidsplanering studeras i relation till ekonomi, hälsa och miljö. Kursen belyser friska personers behov av energi och näring och du använder pedagogiska modeller och redskap. Livsmedels kvalitet, kemiska och mikrobiologiska processer studeras när råvaror hanteras, tillagas och förvaras. Du genomför didaktiska uppgifter och tar del av studenters och elevers lärande i måltidsprocesser.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Godkänt resultat om 7,5 hp didaktik eller motsvarande kunskaper.

Urval

Högskolepoäng, max 225 hp.

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: högskolepoäng, max 165 hp.

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.
I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.