Hem- och konsumentkunskap 2, för lärare 1-6

GU-19126
Ansökan stängd

Om utbildningen

Mat och måltiders näringsinnehåll studeras och prövas i relation till barns och ungas behov och till rekommendationer. Utgångspunkt är ungas livsvärld ur ett individ- och folkhälsoperspektiv. Du genomför och utvärderar måltidsrelaterade moment. Pedagogiska modeller och digitala verktyg prövas. Vardagliga aktiviteter problematiseras där köket som måltids-, arbets- och lärandemiljö är i centrum. Du utvecklar didaktisk kompetens i relation till skolans och utbildningens kursplan.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs godkänd kurs, LRK40G Lärande, utveckling och didaktik 2 för lärare i fritidshem 7,5 hp eller motsvarande.

Högskolepoäng, max 225 hp

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.
I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.