Hem- och konsumentkunskap 1 för lärare 7-9

Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-29105
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 december 2020.

Om utbildningen

Mat och måltider har betydelse för individens hälsa, ekonomi och identitet. Kursen introducerar HKK (Hem- och konsumentkunskap) och ämnets övergripande perspektiv hälsa, ekonomi och miljö. Begreppen hushållsvetenskap och matkultur problematiseras. Vetenskapsteorier och metoder introduceras.

Ämnesinnehållet konkretiseras i kök och genom studier av hushåll och individers matval. Du utvecklar didaktisk kompetens i relation till skolans och utbildningens kursplan.

Behörigheter och urval

Godkänt resultat om 7,5 hp didaktik eller motsvarande kunskaper.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5. I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.