Hem- och konsumentkunskap 1 för lärare 1-6
Om utbildningen
Mat och måltider har betydelse för individens hälsa, ekonomi och identitet. Kursen introducerar HKK (Hem- och konsumentkunskap) och ämnets övergripande perspektiv hälsa, ekonomi och miljö. Konsumtionsprocesser och resursanvändning i de aktiviteter som sker i och utanför hemmet studeras med fokus på ungas delaktighet, samt relateras till påverkande samhälleliga ramfaktorer. Livsmedelsval, matlagning, förvaring, och hygien studeras och prövas. Du genomför didaktiska uppgifter och tar del av lärande i måltidsprocesser.
Behörigheter och urval
Förkunskapskrav
För tillträde till kursen krävs godkänd kurs, LRK40G Lärande, utveckling och didaktik 2 för lärare i fritidshem 7,5 hp eller motsvarande.
Urval
Högskolepoäng, max 225 hp
För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: högskolepoäng, max 165 hp.
Så är det att plugga
Lokaler
Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.
I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.