Hantverk och formgivning med inriktning textil

Grundnivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Bengtsfors
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-15112
Ansökan stängd

Kort om kursen

I kursen får du genomföra ett eller flera självständiga projekt, kopplade till tema textil-kropp-rum. I dina projekt utforskar och undersöker du olika textila tekniker utifrån olika teman med utgångspunkt i begreppen material, kropp och rum.

Om utbildningen

I kursen får du genomföra ett eller flera självständiga projekt, kopplade till tema textil-kropp-rum. I dina projekt utforskar och undersöker du olika textila tekniker, både färdighetsmässigt och uttrycksmässigt, utifrån olika teman med utgångspunkt i begreppen material, kropp och rum.

Du ges förutsättningar att utveckla arbetsmetoder och reflektion kring ditt arbete, och även att kommunicera dina val av metoder, både skriftligt och muntligt. En viktig del i kursen är redovisningar, då de pågående arbetena presenteras och diskuteras. I kursen kan du få ta del av föreläsningar och tillämpningsövningar med handledning samt workshops som på olika sätt anknyter till ditt projekt. Undervisningsspråket är svenska. Föreläsningar och handledning kan ske på engelska.

Kursen är förlagd till HDK vid Steneby i Dals Långed. Antagning görs i mån av plats i våra verkstäder.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet