Hållbara globala värdekedjor: Regleringsmässiga perspektiv

Application code
GU-38201

Kort om kursen

Den här kursen ingår i GU’s Summer School for Sustainability som tar avstamp i Agenda 2030 och de globala hållbarhetsmålen. Under en lärorik och inspirerande sommarmånad får du en internationell erfarenhet, utan att lämna Sverige. Du får möjlighet att läsa den här kursen som sträcker sig över 4 fyra veckor och ges på engelska och delta i ett brett program med aktiviteter, allt med fokus på hållbar utveckling.

Om utbildningen

Kursen riktar sig till studenter som vill utveckla en djupare förståelse för juridiska strategier och lösningar relaterade till hållbarhetsfrågor i globala värdekedjor och överväga effekterna på intressenterna. Kursen tar hänsyn till samspelet mellan de fysiska, informations- och finansiella skikten i globala värdekedjor ur ett lag- och policyperspektiv genom en kombination av föreläsningar och gruppaktiviteter för att analysera hållbarhetsutmaningar som inblandade parter ställs inför

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För att vara berättigade till denna kurs måste studenter ha genomfört minst ett års heltidsstudier på grundnivå.

Högskolepoäng, max 225 hp