Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Hållbar matkonsumtion i Hem- och konsumentkunskap

Kurs
IKG503
Grundnivå
2,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
33%
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-19126
Tillfället är inställt

Om utbildningen

Kursen fokuserar på kunskapsområdet hållbar matkonsumtion och ger en fördjupad
insikt i problematiken kring hur en hållbar matkonsumtion kan förstås. Kursen bygger på att identifiera faktorer som har betydelse för en hållbar matkonsumtion och att relatera dessa faktorer till undervisningen i skolan. Dessutom kommer forskningsbaserad litteratur med koppling till området, samt styrdokument att användas som utgångspunkt för att utveckla ett eget undervisningsmaterial för elever. Inom ramen för kursen problematiseras även hur utvecklingen av en hållbar matkonsumtion relaterar till andra perspektiv inom Hem- och konsumentkunskap såsom hälsa, socialt välmående, jämställdhet och ekonomi.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs godkänt resultat om 15 hp ämneskurser i hem- och konsumentkunskap; L9HK10 Hem- och konsumentkunskap 1 för lärare 7-9, 15 hp, L9HK20 Hem- och konsumentkunskap 2 för lärare 7-9, 15 hp, L9HK30 Hem- och konsumentkunskap 3 för lärare 7-9, 15 hp, L9HK45 Hem- och konsumentkunskap 4 för lärare 7-9, 15 hp eller motsvarande.

Urval

Högskolepoäng, max 165 hp.

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.

I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.

Idrottshögskolan, som är en del av Utbildningsvetenskapliga fakulteten har sina lokaler på Skånegatan 14 B, endast några minuters gångväg från både Heden och Korsvägen, centrala knutpunkter.