Hoppa till huvudinnehåll
Bild
En musiker spelar flöjt
Foto: Gunnar Jönsson
Länkstig

Gestaltning och interpretation inom scen och musik 1

Kurs
MVK360
Grundnivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-15416
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen vänder sig främst till dig som har gått kurserna Interpretation för orkesterinstrument/piano 1 och 2 och som vill utöka dina kunskaper och färdigheter inom ditt huvudinstrument. Du ska ha läst minst 30 poäng vid konstnärlig utbildning inom scen och/eller musik, eller motsvarande. Halva kursen består av ditt huvudämne, därutöver läser du kurser som du väljer bland kursutbudet hos Högskolan för scen och musik i samråd med programansvarig. 

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs, förutom grundläggande behörighet för högskolestudier, minst 30 hp på kandidatnivå vid konstnärlig utbildning inom scen och/eller musik eller motsvarande.

Urval

Urvalet grundas på inskickat material i form av videoinspelningar innehållandes tre (3) fritt valda stycken från olika musikepoker. Senast sista ansökningsdag ska detta vara inskickat. Rangordning sker efter bedömd nivå på instrumentala samt konstnärliga och musikaliska färdigheter. Det inskickade materialet ska vara av kvalitet som ni anser ger ert material rättvisa

För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.

Här kan du registrera dig i SlideRoom och ladda upp dina arbetsprover.

OBS! Endast arbetsprov inskickade till detta webbsystem accepteras. Var noga med att i god tid skicka in materialet för att undvika tekniska problem. Detta ansvar ligger helt på dig som sökande. Du måste även ansöka till kursen via www.antagning.se

Så är det att plugga

Undervisningen

Inom huvudämnet musik består undervisningen främst av huvudinstrument och musikalisk instudering. Beroende på studentsammansättning kan undervisningen komma att hållas på engelska. 

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. 

Fristående kurser ger inte behörighet att boka övningsrum på Högskolan för scen och musik. Som student behöver du själv säkerställa att du har tillgång till övningsinstrument eller annan utrustning, samt rum för övning etc som är nödvändiga för att klara kursen. 

Läs mer om lokaler