Geografiska informationssystem IV (GIS), Öppen källkod

GU-11257
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen ger dig fördjupade och breddade kunskaper i vad öppen källkod (open source) innefattar och hur den används inom geografisk informationsteknologi. Dessutom får du förståelse i de potentiella möjligheter som finns med att använda program som är skrivna med öppen källkod. Kursen behandlar viss teoretisk bakgrund men framför allt ingår praktiska moment med program byggda på öppen källkod. Viss grundläggande programmering ingår. Kursern ges på engelska och fristående och utbytes studenter är välkommen beroende på tillgänglighet.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

A completed course in Geographic information systems 7,5 credits, with the grate at least Pass. Students with equivalent education can after evaluation be given admission to the course.

Högskolepoäng, max 225 hp.