Geografiska informationssystem III (GIS)

NGN200
Avancerad nivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-11456
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 16 juli 2021.

Om utbildningen

Kursens syfte är att ge fördjupade kunskaper om geografiska informationssystem (GIS), att ge fördjupad övning i praktisk hantering av geografiska informationssystem, samt att ge fördjupade kunskaper om principer för införande av och tillämpningar med GIS. Kursen ges på heltid och fokus ligger på urbana miljöer. En huvuddel av kursen ägnas åt praktiska, främst geovetenskapliga övningar med GIS-program. Undervisningen omfattar föreläsningar, gruppundervisning, laborationer, projektarbete och studiebesök. Kursen är obligatoriska för geografi mastersprogramstudenter. Fristående och utbytes studenter är välkomna beroende på tillgänglighet.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Genomgången kurs i Geografiska informationssystem I (NGN180) och GIS II (NGN190), Geografiska informationssystem (NGN170 eller GVS150) eller KGG120 eller motsvarande. Studerande med likvärdig utbildning kan efter prövning beredas tillträde till kursen.

Högskolepoäng, max 165 hp.