Geografiska informationssystem III (GIS)

NGN200
Avancerad nivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-11456
Ansökan öppnar 15 mars 2021

Om utbildningen

Kursens syfte är att ge fördjupade kunskaper om geografiska informationssystem (GIS), att ge fördjupad övning i praktisk hantering av geografiska informationssystem, samt att ge fördjupade kunskaper om principer för införande av och tillämpningar med GIS. Kursen ges på heltid och fokus ligger på urbana miljöer. En huvuddel av kursen ägnas åt praktiska, främst geovetenskapliga övningar med GIS-program. Undervisningen omfattar föreläsningar, gruppundervisning, laborationer, projektarbete och studiebesök. Kursen är obligatoriska för geografi mastersprogramstudenter. Fristående och utbytes studenter är välkomna beroende på tillgänglighet.

Behörigheter och urval

Högskolepoäng, max 225 hp