Gamla testamentet utan hebreiska, fördjupningskurs

Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-24821
Tillfället är inställt

Om utbildningen

Du breddar och fördjupar din förståelse av centrala vetenskapliga problemställningar inom Gamla testamentets exegetik, och utvecklar därmed din förmåga att diskutera sådana problem. Vi studerar centrala texter i Gamla testamentet med hjälp av bibelkommentarer och annan litteratur. Det ger en inblick i textens teologiska och litterära poänger, och ställer frågor om tolkning och översättning, bibelanvändning och livstolkning.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Godkänd fortsättningskurs i Bibelvetenskap (RKT129), 15 hp eller godkänd fortsättningskurs i Religionsvetenskap (RK3000/RKL300), 20 p (tidigare utbildningssystem), eller motsvarande.

Högskolepoäng, max 225 hp.